Baza tocatorului
Baza tocatorului profboard
- Poate fi spalata cu orice fel de detergent.
- Poate fi curatata si igienizata facil la masina de spalat vase sau la jet de apa fierbinte(inclusiv picioarele din otel si cauciuc si sistemul de prindere din otel).
- Contactul cu caldura (de ex.: in masina de spalat) poate determina dilatarea materialului. Insa, in momentul racirii, acesta revine la starea normala.
- Exista posibilitatea ca in timp datorita utilizarii intense si a caldurii alimentelor baza si foile de protectie sa se decoloreze.
- Nu asezati tigai sau oale incinse direct pe baza tocatorului.
Igienizarea tocatorului – Colectia Cool
Baza tocatorului
- Suporta igienizarea cu orice tip de detergent.
- Nu trebuie curatata la masina de spalat vase.
Igienizarea tocatorului profboard – foliile pentru taiere (de protectie)
Foliile pentru taiere
- Suporta igienizarea cu orice tip de detergent
- Pot fi curatate in masina de spalat vase sau la jet de apa. In cazul in care se spala la masina, este important ca foliile sa fie asezate drept. Altfel exista posibilitatea ca acestea sa se indoaie in timpul procesului de igienizare. Foliile nu trebuie supuse presiunii sau tensionarii in timpul contactului cu apa fierbinte.
- Evitati asezarea oalelor si a tigailor fierbinti deasupra foliilor.
- Asemenea bazei tocatorului, la contactul cu caldura(de ex.: in masina de spalat), este posibil ca foliile sa se dilate. Odata ajunse la temperatura normala, acestea isi recapata forma si dimensiunile.
Nota!
- Este indicat ca foliile pentru taiat sa fie utilizate la pregatirea alimentelor/preparatelor reci. In cazul taierii unui aliment fierbinte este recomandata indepartarea foliei si folosirea bazei tocatorului sau intrebuintarea bazei speciale pentru taiat(spart si ciopartit). Atat baza tocatorului cat si baza speciala pentru taiat/spart suporta temperaturi mai ridicate si lichidul/apa din alimente multumita canelurii de pe marginea bazei.
- Foliile pentru taiat au utilizabile ambele fete.
- Foliile pentru taiat sunt confectionate din polipropilena, material ce nu afecteaza lama cutitelor. Foliile se pot zgaria totusi in timp datorita folosirii intense. Este indicat ca in functie de gradul utilizare sa fie inlocuite o data la 6 luni sau anual.
- Conceptul Profboard – Este mai facila inlocuirea foliilor pentru taiat decat schimbarea totala a tocatorului pentru pastrarea unei igiene complete a alimentelor si reducand totodata si costurile implicate.
Principiile HACCP
Foliile pentru taiat sunt disponibile in 6 culori diferite. Principiul HACCP construit pe fundamentele regulilor bucatariei profesionale – cate o culoare pentru fiecare categorie de alimente crude.
Se mentine astfel un grad inalt al igienei si se evita riscul contaminarii cu salmonella sau campylobacter.
Culorile foliilor pentru taiat sunt:
- Rosu pentru carne cruda
- Verde pentru legume si fructe
- Galben pentru pui
- Albastru pentru peste
- Alb pentru lactate
- Negru pentru servire/prezentare